Дигитален печат Vs. Ситопечат на стикери

Ако някога преди сте поръчвали стикери, вероятно сте се уверили, че има много различни по вид в тази пазарна ниша. От гланцови до матови, порозрачни или бели, неонови или металици, но генерално могат да се разделят на два вида стикери, според технологията им на производство – ситопечатни или чрез дигитален печат. Понастоящем, с малки изключения, тези две технологи се използват масово днес.

Един от най-често задаваните въпроси към нас (http://lepenka-bg.com) е:
„Как успявате да поддържате Вашите цени толкова ниски, но в същото време успявате да поддържате качеството все така високо?“
Основната причина за това е, че сме заложили изцяло на дигиталния печат за нашето производство на пълноцветни стикери във всякакъв формат.

Може би се питате защо технологията на дигиталния печат, всъщност, спестява пари. Спестява нашите пари, спестява и от Вашите пари, давайки и на нас, и на Вас възможност да се постигне качествен продукт на разумна цена. Всичко свързано по един или друг начин с дигиталния печат звучи по-техничарско, по-“професионално“…тогава защо е по-евтино в крайна сметка?

Технологиите се развиват постоянно. И се развиват, за да улеснят и подобрят нашия живот. Да подобрят ефективността и да вдигнат скоростта на работа с която ние вършим нещата. Макар, че често сме се ядосвали на същата тази технология на дигитален печат поради най-различни причини, точно тези й нейни предимства на нас ни позволяват да сме гъвкави и да можем да Ви предложим едни наистина качествени печатни стикери на възможно най-ниската цена, която е възможна за това качество.

Преди ерата на дигиталния печат, статуквото в тази сфера се определяше от ситопечатната технология. Имайки своите неоспорими предимства, този начин на печат все пак има доста неща, които са непостижими за него, но пък могат с лекота да се постигнат при дигиталния метод.

Само посредством дигитално отпечатани стикери може да се предложи на нашите клиенти богата палитра от опции за всяко изделие, изготвяно от нас (http://lepenka-bg.com).

Ето само една част от тези опции:

Ниски стойности на минимални количества за печат

Нашето минимално изискване е само 50 бр. стикери. И то от малките до средните размери. При големите размери можем да слезнем дори под тази граница. Докато при ситопечата, поради необходимостта да се изготвят печатни форми за всеки цвят (сита), често минималното изискване е от порядъка на стотици. Дори хиляди.

Пълноцветен печат

Лепенка БГ Ви предлага да изпитате удоволствието от пълноцветния печат на една повече от разумна цена. Ние никога няма да Ви таксуваме допълнително за цвят, независимо от цветността на Вашия проект. При ситопечата, обикновено, има горна граница на броя цветове и обикновено всеки допълнителен цвят над този се таксува.

Фотографско качество

Именно поради пълноцветната технология описана малко по-рано, ние можем да отпечатаме всичко във вид на стикери, дори и фотографии в качеството, което те заслужават!

Всякакъв размер, всякаква форма!


Ние можем да отпечатаме и след това да отрежем по произволен контур всеки размер и форма на Вашите стикери. Понеже цифровия поток не започва и не спира само с една машина, ние сме си организирали нашия работен поток да е синхронизиран с всичките ни налични машини. Ние нямаме нужда от подготвянето и, съответно от калкулиране на цена на щанца, за да изрежем Вашите стикер – подготвяне контура за рязане в софтуера на машината, заедно с монтажа на дизайна на Вашите стикери. Което пък значи, че Вие заплащате една и съща цена, независимо от вида на контура на Вашите стикери и независимо от това дали в последния момент няма да се наложи нещо да се преправи по този контур. Просто защото така повече би Ви харесало!

Малки продуктови стикери


Лепенка БГ може да Ви предложи производсто на малки продуктови стикери в наистина малки размери. И като казваме малки, имаме предвид наистина малки – минималния размер може да е осем милиметра. В същото време при ситопечатния аналог, минималния размер е от порядъка на 5 см. Нещо, което освен, че ограничава, понякога изобщо може да не Ви върши работа.

С мисъл за природата

Ситопечата може да бъде един много силно токсичен процес и повечето работници в такъв тип печатно производство за принудени да използват защитно работно облекло и/или орални респиратори. За производството на нашите стикери ние използваме Еко солвентни мастила, които не отделят летливи органични съединения VOC (volatile organic compounds). Това предпазва и сами нас, като участници в целия процес по производството на пълноцветни стикери.

Възможностите за персонализация и голямата гъвкавост на процеса, ни позволяват да Ви предложим на практика неограничен по вид стикери, етикети или декорации и то в срокове, качество и цени, които нямат аналог при друг тип производство.